Zanimivo nedeljsko popoldne za cicibane U9 v Žireh

V Žireh se je v nedeljo, 9.12.2018, odvijal 3. turnir v letošnji sezoni za najmlajše floorball navdušence, cicibane U9. Dogajanje je bilo kar pestro, saj so nekatere ekipe z borbenim pristopom presenetile do sedaj boljše ekipe.
IMG_20181209_142117-min

S prvo tekmo so ob 12.30 pričeli otroci iz zgornje Gorenjske, in sicer sta se med sabo pomerili ekipi Kranjska Gora U9 in Mojstrana U9. Lahko rečemo, da smo na preteklo prikazano igro pričakovali zmago Kranjske gore, kar se je z rezultatom 4:2 tudi zgodilo. Sledil je še drugi dvoboj ekip z istega konca, tokrat dveh Poljanskih ekip. Tudi tukaj so si zmago prislužili po že videnem boljša ekipa (Polanska banda A U9), ki je sovaščane iz ekipe Polanska banda B U9 nadigrala s 16:1. Na tej tekmi smo že lahko opazili velik napredek močnejše ekipe iz Poljan. Nastopila je končno pričakovana tekma mlajše ekipe iz Žirov. Prvi nasprotnik dneva igralcev in igralke Žiri B U9 so bili vrstniki iz Mojstrane. Žirovci so se izvrstno postavili na igrišču in preprečevali nasprotnikom da bi prišli do gola. Nekaj časa je trajalo da so ogreli tudi napadalne veščine in tako je bil ob polčasu 2-0. V drugem polčasu so se Zelenci približali na gol zaostanka, vendar Žirovci niso dopustili presenečenja in na koncu zmagali z rezultatom 5:2. V nadaljevanju so otroci Insporta U9 iz Škofje Loke premagali Polansko bando U9 z izidom 14:1, vendar je potrebno omeniti, da je ekipa iz Poljan s številčno zasedbo deklic v tekmo stopila pogumno in večkrat pokazala, da bo njihov čas slej ko prej prišel in zmage ne bodo več redkost. Sledila je tekma, kjer so domačini A ekipe verjetno pričakovali nove točke za zmago proti ekipi Kranjske Gore U9, vendar se je na tem mestu zalomilo. Glede na predstavo na prvem turnirju so bili proti Kranjskogorcem favoriti, a na igrišču tega na žalost niso pokazali. Po precej zmedeni igri so v prvem polčasu zadeli dvakrat, nasprotniki pa štirikrat. V drugem polčasu se je raven igre malo dvignila, a to ni bilo dovolj za zmago. Končni rezultat je bil 6:4 za goste. V svoji drugi tekmi se je B ekipa iz Žirov pomerila z A ekipo Polanske bande. Glede na položaj na lestvici so bili pred tekmo Polanci veliki favoriti. A se Žirovci za to niso zmenili in jim povzročali veliko težav. Vseeno se je pokazala kakovost gostov, ki so tekmo dobili s 7:4, a so Žirovci pokazali velik napredek in dokazali, da jih lahko nasprotniki premagajo le, če se tekme lotijo resno. Zadnja tekma tokratnega turnirja je bil derbi med  A ekipo iz Žirov in ekipo Insporta iz Škofje Loke. Ločani so začeli udarno in na hitro povedli s 3:0 ter kasneje s 4:1. Žirovci so se v drugem polčasu prebudili in na krilih posameznikov zopet prikazali dobro igro in na koncu osvojili vse točke z rezultatom 9:5.

REZULTATI

S turnirjem v Žireh zaključujemo leto 2018 za cicibane U9 in na tem mestu privoščimo najmlajšim malo premora in zanimive proste prazniške dni. Vsekakor pa se že zdaj verjetno veselijo novih tekem in pričakovanih uspehov!

 

foto in tekst: Primož Mlinar/Floorball klub Žiri

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest