Vse slovenske ekipe do točk v IFL

Polanci in Ločani (dvakrat) so premagali avstrijska nasprotnika, Borovničani pa so s porazom po kazenskih strelih osvojili točko
42361301_1059383297568558_6971592495415164928_o-min

STATISTIKA TEKEM

Insport – VSV 8:4

V tekmi številnih preobratov (ekipi sta se kar šestkrat izmenjali v vodstvu) so domači po zaslugi odlične igre z igralcem več, v kateri so izkoristili tri od štirih priložnosti, prišli še do 2. zmage v mednarodni floorball ligi. Insport je večino tekme narekoval tempo, vendar imel nekaj težav pri izhodih nasprotnika, ko je VSV prihajal do nevarnih strelov s sredine. Gostje imajo nekaj odličnih strelcev, vseeno pa je bil včeraj vratar Taurer njihov najboljši mož. Rumeno-črni so srečanje dokončno odločili 5 minut pred koncem, ko sta Habjan in Proj, v razmaku manj kot minute, povišala na 7:4.

 

Polanska banda – Wiener FV 8:3

Po dokaj prepričljivi zmagi nad drugo ekipo Insporta je Poljance čakala prva tekma v novo ustanovljeni ligi IFL. Na Trati v Škofji Loki so gostili  aktualne avstrijske prvake z Dunaja. Celotno tekmo so bili domači  bolj prepričljivi in konkretni v napadalnih akcijah ter kaznovali preveč prostora v napadalni tretjini, hkrati pa so dobro zapirali prostor v obrambi ter nasprotnikom onemogočali majhno število strelov. Tako je Knific zabeležil zgolj 9 obramb, vendar jih je bilo nekaj ključnih v obdobju, ko so gostitelji malce izgubili nadzor nad potekom tekme. Dunajčani so na koncu poskusili z malce višjo postavitvijo, kar pa ni obrodilo sadov, na drugi strani pa je Polanska banda zmago potrdili preko protinapadov. Pohvaliti velja igro vseh članov, med strelce sta se v modrem dresu prvič vpisala tudi Dolenc in Kavčič.

 

Borovnica – KAC 5:6 – po kazenskih strelih

Borovnica je v težave zašla že v prvi tretjini, ki so jo gostje dobili s 3:1, na polovici tekme pa je Celovec vodil še z zadetkom prednosti več. Aktualni državni prvaki se vseeno nisi dali in pritiski na vrata KAC so dokončno obrodili sadove v 58. minuti, ko je Bizjak izenačil na 5:5. V podaljšku zadetkov ni bilo, pri izvajanju penalov pa so imeli gostje več sreče in odnesli 2 točki na avstrijsko stran Karavank.

 

Insport – Wiener FV 9:2

Insportovci na 2. tekmi v preteklem vikendu niso ničesar prepustili naključju. Že na samem začetku so pokazali kdo je gospodar dvorane Poden in ko se je nasprotnik nekoliko upehal so začeli goli kar deževati. Vse je bilo že jasno že na polovici dvoboja, ko je semafor kazal 5:0 za domače. Razpoložene so bile vse 3 napadalne formacije Škofje Loke, ki so se na koncu ustavile pri 9 zadetkih, gostje pa so uspeli Eržena premagati dvakrat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest