V februarju okronali pokalne zmagovalke in mladinske prvake

Insport je bil v slovenskem polfinalu IFL uspešnejši od Polanske bande in se bo v finalu pomeril z beljaškim VSVjem
Insport - Au_ Poden_-4-min

V začetku meseca so dekleta sklenile tekmovalno sezono s finalnim tunirjem za Pokal Slovenije. Podobno kot v ligi, so tudi tokrat največ znanja pokazale Poljanke, ki so v finalu prepričljivo premagale Borovnico. Tretje mesto je osvojila domača Olimpija, četrti pa je bil podmladek Polanske bande.

V kategoriji U19 dominanco nadaljujejo igralci Insporta, ki so dobili vseh 6 tekem in prejeli zlate medalje. Zelenci so osvoji naslov vice prvakov, najnižjo stopničko pa je zasedla ekipa Insport B, ki je v odločilni tekmi premagala Olimpijo.

Preostale mladinske selekcije so končale s rednim delom DP. Najboljše 4 ekipe v vsaki kategoriji so napredovale na finalne turnirje, ki bodo 6. (U9 in U13) in 7. (U11 in U16) aprila v Kranjski Gori.

Pred sklepnim dejanjem je tudi DP v malem floorballu. Finale bo prav tako odigrano v Kranjski Gori in sicer 10. marca, polfinalna para sta Žiri : Borovnica in Zelenci : Galaks. Slednji tudi branijo naslov.

Prav tako pa smo tudi blizu klubskega vrhunca leta 2019 – finala IFL. Mednarodno tekmovanje se je izkazalo za uspešnico, na tekmi za prvaka pa se bosta udarila Insport in VSV Unihockey. Kateri klub bo nasledil Villach Flyers in po 16 letih zopet dvignil pokal za najboljšega v mednarodni floorball ligi bo znano v soboto, 2.3. v Škofji Loki. Tekma se začne ob 16:30.

Še novica s Češke: Luka Časar in Robert Košir sta s Sparto fenomenalno odigrala redni del sezone in prišla do 2. mesta. Za četrfinalnega nasprotnika si je Sparta izbrala FBŠ Bohemians, kjer pa je Anže Šneberger že zaključil sezono zaradi poškodbe hrbta. Serija na 3 zmage se začne že v tem vikendu.

foto: Lovro Megušar

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest