Škofjeločani v zadnji tretjini do zmage proti Olimpiji

IMG_0501

Prva ekipa Insporta je v gosteh z 10:4 premagala Olimpijo. Ekipi sta bili do zadnje tretjine povsem poravnani (3:3), nato pa so Škofjeločani unovčili svoje izkušnje in si priigrali zanesljive tri točke.

Začetek je bil za zeleno ekipo odličen. Po podaji Matica Češnovarja je že v prvi minuti zadel Robi Praprotnik, Ločani pa so potrebovali kar nekaj časa, da so začeli nadzirati potek tekme. Dve minuti pred koncem prvega dela je vendarle izenačil Blaž Tomc, pol minute pred tem pa je vratar Olimpije David Milijašević Luki Peklaju obranil kazenski strel.

Foto: Aleš Molk/FBK Olimpija

V drugem delu je bila posest žoge še nekoliko bolj na strani gostov v tradicionalni rumeni opravi, ki so premoč pretvorili v prednost 3:1. Za Ljubljančane je bila usodna četrta minuta druge tretjine, ko sta zadela Gašper Dagarin in Lovro Oblak. Težave v obrambi Olimpije so se nadaljevale, a je ekipo pri aktivnem rezultatu držal zelo razpoloženi vratar Milijašević.

Gol za približek zelenih je v enem izmed hitrih napadov z natančnim strelom s krilnega položaja dosegel Jaka Potočnik, 18 sekund pred koncem tretjine pa je po odličnem prodoru za izenačenje svoj drugi zadetek na tekmi prispeval Robi Praprotnik (3:3).

Foto: Aleš Molk/FBK Olimpija

Le nekaj sekund pozneje so imeli igralci Olimpije po prekršku zadnjega igralca Insporta priložnost znova povesti. Kazenski strel je tokrat obranil gostujoči vratar Jaka Zupančič. V zadnjih 20 minutah igre so bili nato Insportovci izrazito boljši nasprotnik, saj so s kombinatorno igro zadnjo tretjino dobili z delnim izidom 7:1, kar je zadostovalo za končnih 10:4. S hat-trickom je svoj debi na velikem igrišču v zelenem dresu sicer obeležil Robi Praprotnik, pri Škofjeločanih pa je bil z dvema zadetkoma in štirimi podajami najbolj razpoložen Luka Peklaj.

FBK Olimpija 4:10 (1:1, 2:2, 1:7) FBK Insport A 

ŠD Zelenci 4:7 FBK Insport B

Izjavi:

»Z rezultatom smo sledili ekipi Insporta vse do zadnje tretjine, kjer pa je na žalost prevladala izkušenost nasprotne ekipe. Kljub temu smo na igrišču prikazali borbeno igro in postavili dobre osnove za nadaljevanje sezone. Rad bi še povedal, da sem zelo ponosen na vse soigralce, sploh tiste, ki so danes prvič zaigrali na velikem igrišču za ekipo U19,« je misli po tekmi strnil kapetan Olimpije Jaka Kump.

»Tekmo smo začeli dokaj lahko, saj smo pričakovali lažjega nasprotnika. Olimpija je v zadnjem letu dokaj izboljšala igro, zato smo imeli do konca druge tretjine težave z organiziranjem napada. V tretji tretjini pa smo se zbrali in pripeljali tekmo varno do konca,« pa je tekmo povzel kapetan Insporta Lovro Oblak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest