Prvi mesec v letu 2019 že prinesel dve končni odločitvi

Polanska banda v ženski članski kategoriji in Insport A v ligi U19 do naslova državnih prvakov.
44586848_2124539657577435_2969146544248324096_n

Slovenske ekipe so končale redni del mednarodne lige. Insport in Polanska banda sta se uvrstili v zaključni del tekmovanja, Borovnica pa je žal izgubila preveč tesnih tekem, kar šestkrat je bila prekratka za gol ali dva. V 1. SFL večjih pretresov ni bilo, včeraj je Olimpija odščipnila točko Borovnici in napovedala napet boj za razvrstitev po rednem delu tekmovanja.

Dekleta Polanske bande so dobila še 4 tekmo v nizu in osvojile naslov državnih prvakinj. Izstopala je izvrstna vratarka Tina Čemažar, ki je kar trikrat ohranila mrežo nedotaknjeno. Prihodnji vikend sledi se finale pokala Slovenije.

Tekmovalci v malem floorballu so svoje spretnosti pokazali v Kr. Gori. Po 12 krogih so si polfinale zagotovili Žiri, Brajo team in Galaks. Na zadnjem turnirju rednega dela v Ljubljani se bosta za zadnjo vozovnico za končnico neposredno udarili B selekciji Borovnice in Brloga, domači pa bodo lovili prvo zmago.

Pester januar so imeli tudi igralci in igralke v mladinskih selekcijah, saj bil vsak konec tedna na vrsti vsaj en mladinski turnir. Najbolj dejavni so bili v kategoriji U16 s kar tremi turnirji. Pri mladincih pa je že padla končna odločitev, dva kroga pred koncem je prvak postal Insport A, Zelenci bodo na drugem mestu, za 3. stopničko pa se bosta 10.2. pomerila Olimpija in Insport B.

Reprezentanca U19 nadaljuje priprave na SP v Halifaxu, v soboto in nedeljo se bo, okrepljena s prvim članskim napadom, odpravila na Madžarsko. Igre naših lahko spremljaš na naslednji POVEZAVI.

Vsi rezultati in lestvice DP so sicer dostopni v zavihku tekmovanja.

foto: Anže Aljančič

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest