Po veselem decembru floorball tekmovanja na dobri polovici rednega dela

Ob koncu leta odmeval predvsem odličen derbi med Insportom in Polansko bando
29982825_927216304118592_6726227466491593254_o-min

Za slovenske ekipe v IFL se je zadnji mesec v letu 2018 začel katastrofalno, saj so 1. 12. vsi trije klubi izgubili na gostovanjih. Polanska banda in Borovnica sta se avstrijskima tekmecema maščevali že v naslednjem krogu, po spletu okoliščin pa so aktualni državni prvaki že ostali brez možnosti za končnico, medtem ko se Poljanci za polfinale borijo s koroškima VSV in KAC. Insport si je z zmago v podaljšku na neverjetni tekmi proti lokalnemu rivalu s Poljanske doline (klikni na POSNETEK) zagotovil prednost domačega terena skozi celotno končnico mednarodne lige.

Nekaj dvobojev je bilo odigranih tudi v domačem prvenstvu, kjer za zdaj presenečajo predvsem Ljubljančani, ki na novoletni odmor odhajajo na 2. mestu v 1. SFL.

V ženski prvi ligi je stanje v zmagah 2:1 za Polansko bando, ki je tudi v napeti 2. polfinalni pokalni tekmi nadoknadila 2 gola zaostanka proti Olimpiji in se prebila v finale, kjer jo čakajo Borovničanke.

Moštva v DPMF so odigrala po 10 srečanj, stanje na lestvici pa se po vsakem posameznem turnirju korenito spreminja. FB Žiri so unovčile izkušnje igralcev iz 1. SFL in vodijo s 4 točkami naskoka pred Brajo Team in Galaksom. Za polfinalna mesta kandidirata še B ekipi Borovnice in Brloga, medtem ko so, kljub dobrim predstavam, možnosti Kranja in Zagorja bolj teoretične narave. Olimpija B pa je z eno točko še brez zmage.

Pridno so tekmovali tudi v kategorijah od U9 do U19, rezultate si lahko ogledate na naši spletni strani v rubriki “tekmovanja”.

Vsem prijateljem floorballa želimo lep preostanek božično-novoletnih praznikov in vse dobro v letu 2019.

foto: FB Polanska banda

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest