Slovenci pridno zadevajo, v Pardubicah nov rekord, Sparta s Česko Lipo na nacionalni TV

Pred 4. krogom se je v najmočnejši češki ligi dogajalo marsikaj zanimivega. Slovenci že zadevajo. Danes Sparta pred tv ekrani proti Česki Lipi. V Pardubicah zjutraj na School Match tekmi padel rekord obiskanosti.
pardubice

Pred 4. krogom se je v najmočnejši češki ligi dogajalo marsikaj zanimivega. Sezono so sredi tedna (četrtek, 6.9.) otvorili igralci Sparte in Tatrana, kjer je Časar iz prostega strela dosegel svoj prvi zadetek v sezoni (1:45). Po izenačenem rezultatu v rednem delu je sledil podaljšek, kjer se je soigralec Luke in Roberta takoj v prvem krogu osmešil z avtogolom (2:25) in Sparti odščipnil točko, Tatran pa se je na koncu veselil prve zmage.

? Tatran Teka Střešovice vs. ACEMA Sparta Praha 6:5(3:1, 1:1, 1:3, 1:0)

Odigral se je že 3. zaporedni spektakel na prostem, Cevro Institut Open Air na praškem teniškem stadionu Štvanice. Tokrat tudi s slovenskim pridihom, saj je barve FbŠ Bohemians zastopal naš igralec Anže Šneberger. Domačini so tekmo izgubili proti mestnemu rivalu iz Strešovic – Tatranu. V glavni vlogi sta bila tokrat ostrostrelec Martin Beneš in obetavni mladi igralec Filip Langer (v lanski sezoni v češki ligi zaradi mladosti ni smel nastopati, zato je odšel na gostovanje v SSL k Pixbu Wallenstam), ki sta z ogromnim deležem prispevala k zmagi gostov s 3:7.

https://www.facebook.com/fbsbohemians/videos/302599430325736/

? FbŠ Bohemians vs. Tatran Teka Střešovice 4:7 (3:3, 0:0, 1:4)

Medtem ko je Bohemka igrala svojo prvo, je Sparta že igrala drugo tekmo sezone proti neugodnim Panthers Otrokovice. Sparta je dosegla svojo prvo zmago in si priborila celoten izkupiček točk. Robert Košir je podal za izenačenje na 2:2.

? ACEMA Sparta Praha vs. Hu-Fa PANTHERS OTROKOVICE 5:2 (0:1, 2:1, 3:0)

Praga nestrpno pričakuje najboljše igralce na svetu

Superliga se odvija bliskovito, saj je decembrski termin tekem rezerviran za domače svetovno prvenstvo, ki se bo po 10. letih znova odvil v prestolnici Češke. Mimogrede, gre za enega izmed največjih (finančno gledano) športnih projektov v celotni Republiki kar je iz marketinškega vidika tudi jasno, saj reklame najdete na čisto vsakem koraku, marketing celotne zveze pa je premišljeno načrtovan, zato lahko pričakujemo zares vrhunski dogodek. Za slovenske navdušence sporočamo, da so karte še vedno na voljo, lahko jih rezervirate na uradni spletni strani SP

Sparta prvič v zgodovini kluba premagala Vitkovice

V 3. krogu je Sparti uspel izjemen podvig, saj so v Ostravi prvič v zgodovini kluba premagali Vitkovice. Kljub izjemno težki poti (običajno je pot do Ostrave iz Prage dolga 4 ure, tokrat pa je zaradi zastojev trajala 7 ur!) sta Luka in Robert z ekipo uspela presenetiti nasprotnike in poskrbela za zelo odmeven rezultat, Sparta pa z uspešnim startom napoveduje boj za visoka mesta. Tokrat brez točk za naša fanta.

? 1. SC TEMPISH Vítkovice vs. ACEMA Sparta Praha 4:5 (1:0, 1:3, 2:2)

Tudi Bohemka je isti dan (petek, 14.9.) gostovala v Ostravi, le da pri mestnemu rivalu, FBC Ostrava. Podobno težavo so imeli tudi zeleno-beli, zato so bili gostitelji primorani tekmo prestaviti za 1 uro. Brez ogrevanja so fantje takoj po prihodu začeli s tekmo in v prvi tretjini doživeli pravi šok, saj so igralci Ostrave z izjemno agresivnostjo uspeli prebiti dokaj neučinkovito obrambo gostov in pobegnili na odmor s +4. V nadaljevanju tekme do preobrata ni prišlo, tudi s poskusi igre brez vratarja. Anže je odigral prvih 10 minut tekme.

? FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA vs. FbŠ Bohemians 9:3 (4:0, 1:1, 4:2)

Anže dosegel svoj prvi zadetek v Superligi

FbŠ Bohemians so v nedeljo končno prišli do prvih točk. V športno halo Dekanka so prišli Bulldogs iz Brna, klub katerega je po lanski sezoni zaradi sporov zapustila množica odličnih igralcev in je letos v nezavidljivem položaju z najslabšo razliko v zadetkih (-29). Zeleno-beli so mladost in neizkušenost novih igralcev izkoristili, med strelce pa se je prvič vpisal tudi Anže Šneberger (2:13), ki je na tekmi tudi izsilil kazenski strel (2:13).

? FbŠ Bohemians vs. Bulldogs Brno 7:2 (2:0, 3:1, 2:1)

https://www.facebook.com/fbsbohemians/videos/269841046981294/

Po 3. krogih rednega dela je sicer prišlo do kar nekaj zanimivih rezultatov. Novinec v Superligi, SKV iz Vinohradov je v prvem krogu šokiral Znojmo in se za kratek čas zavihtel na prvo mesto lestvice. Najbolj zanimiv je bil boj med lanskoletnimi finalisti. Tokrat so bili uspešnejši podprvaki Florbal Chodov, ki so tesno zmagali proti Mladi Boleslav. Kriza Vitkovic se nadaljuje, saj so včeraj po podaljških izgubili tudi proti Libercu.

Danes na sporedu televizijska tekma med Česko Lipo in Sparto

V 4. kolu se Sparta meri s Česko Lipo, ki se je lani uspela obdržati med elito. Tekmo si lahko neposredno ogledate na povezavi spodaj

Česka Lipa vs. Acema Sparta Praha

V pardubicah rekorden obisk tekme rednega dela!

Na Češkem je vedno bolj v ospredju organizacija tako imenovanih School match tekem, ki so namenjene predvsem šolarjem in šolarkam v sklopu šolskih športnih oz. kulturnih dni. Organizacija tekem je prav posebna, saj so tribune dodobra zapolnjene predvsem z mladimi navijači, tekme pa se v namen boljše udeležbe igrajo v jutranjem času. Za nov super projekt je tokrat poskrbel klub Sokol Pardubice, ki je v hokejsko areno, kjer domače tekme sicer igra ekstraligaški hokejski klub, privabil 5108 navijačev kar je z naskokom največ v zgodovini tekmovanj rednega dela v tej državi. Pred tem so rekord z 2600 gledalci držali v klubu Bulldogs Brno. Za popolno izpeljan dogodek jim je zmanjkala le končna zmaga, saj so domači tesno izgubili proti Znojmu.
? Sokol Pardubice – TJ Znojmo LAUFEN CZ 5:6 (0:1, 2:3, 3:2)
foto: Sokol Pardubice
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest