Moška reprezentanca v začetku februarja na Madžarsko

Moška reprezentanca se bo 2. in 3. februarja pomerila v dveh prijateljskih tekmah s člansko reprezentanco Madžarske. Sobotna tekma bo ob 19:30 v Erdu, v bližini Budimpešte, nedeljska pa ob 14:30 v kraju Komarom.
FB_IMG_1547506637332

Vodstvo moških reprezentanc se je odločilo za zelo spremenjeno zasedbo glede na zadnje kvalifikacije v Nitri. Od prvotne zasedbe bodo na teh tekmah sodelovali le člani prvega napada pod vodstvom kapetana Časarja. Ostala dva napada pa bodo tvorili igralci prvega in drugega napada mladinske reprezentance, ki se pripravlja na prihajajoče mladinsko svetovno prvenstvo, ki bo maja v Kanadi. Ekipo bodo na Madžarskem vodili Šega, Šubic in Šneberger.
Ker se bo članska reprezentanca februarja 2020 udeležila kvalifikacij za člansko svetovno prvenstvo na Finskem, vodstvo reprezentanc začenja z oblikovanjem širšega seznama reprezentantov za ta tekmovalni ciklus. Ker mladinci že resno trkajo na vrata članske reprezentance, bo vodstvo reprezentance nekatere preizkusilo na tekmah proti Madžarski izbrani vrsti.
O prihajajočih tekmah je selektor Tomc še povedal: »V tem trenutku je naša prva prioriteta mladinska reprezentanca, s katero se želimo maja v Kanadi prebiti v elitno skupino svetovnega floorballa. Na ta račun je v sestavi za Madžarsko toliko več mladincev. Poleg preizkusa mladincev v članski konkurenci, bomo reprezentančni vikend na Madžarskem izkoristili tudi za prenos znanja, izkušenj in predvsem tekmovalne miselnosti naših najboljših članov na prva dva udarna napada mladinske reprezentance. Menim, da igralci kot so Časar, Košir in ostali imajo marsikaj za pokazati in dati mladim.«

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest