Marec največ veselja prinesel Insportu in Zelencem

Škofjeločani končali na najvišji stopnički v mednarodni ligi, Kranjskogorci do naslova v DPMF.
56191380_1186116018228618_3373038675989364736_o

foto: Tadej Drlink

 

Insportovci so se v finalu IFL pošteno namučili z gosti z Beljaka. VSV-jev vratar Taurer (izbran tudi za najboljšega golmana tekmovanja) je bil neverjeten in zbral kar 44 obramb (razmerje v strelih 50:12), vseeno pa je Luka Peklaj s 5 točkami poskrbel, da je pokal zmagovalcev v obujeni mednarodni ligi ostal v Sloveniji. Končni rezultat – 6:4. MVP lige je postal Gašper Triler (Insport), v idealni postavi sta mesto našla tudi Tilen Vehovec (Borovnica) in Miha Pustavrh (Polanska banda).

Še eno izjemno individualno predstavo so videli gledalci na final four DP v malem floorballu v Mojstrani. Legenda slovenskega floorballa Roland Brajič je spomnil na zlate čase in presenetljivo popeljal Zelence preko Galaksa in Borovnice do trona. Prva ekipa po rednem delu FBC Žiri je ostala brez kolajne. Najučinkovitejši igralec je bil Matevž Klinar (Zelenci), najboljši vratar pa Robert Rovtar (Železniki).

foto: ŠD Zelenci

 

Roland Brajič je po finalu povedal:

Zelo sem ponosen, da smo državni prvaki. Čestitke fantom in dekletom za borbo skozi celo sezono. Saj ta naslov ni odraz ene tekme, temveč celotnega prvenstva. Izpostavil bi našega vratarja Dušana Marenčeta, ki je pri “rosnih” 50 letih, po zaključeni hokejski karieri, pogumno stopil med vratnice in osvojil naslov. Na naslov sem pod “svojim” grbom čakal 19 let. 20 let floorballa je za mano, v vitrini imam dva naslova državnih prvakov, tri nastope na svetovnih prvenstvih, od leta 2008 mladinsko šolo od U9 do U19 z večkratnimi državnimi prvaki v različnih selekcijah v Mojstrani in Kranjski Gori. Floorball igra 150 igralk in igralcev v naši dolini, tudi že organizirano rekreativci, kar ni malo. Pa ne boste verjeli, ta šport žal ni lokalnega pomena na našem območju. Vsekakor se bomo trudili naprej, za naše/vaše otroke. Z menoj ali brez. Čestitke vsem in vsakomur posebej, ki je s kakršnimkoli dejanjem prispeval svoj delček v mozaik te zgodbe.

Slovenska češka legionarja Robi Košir in Luka Časar sta drugo leto zapored Superligo sklenila v polfinalu. V prvem krogu končnice je bila Sparta uspešnejša od Šnebergerjevega Bohemians, na zadnji stopnički pred finalom pa so jo zaustavile Vitkovice.

foto: Acema Sparta Praha

 

Zanimivo je tudi v polfinalu najmočnejše slovenske lige. Poljanci so prvo tekmo proti Borovnici odločili šele v zadnji sekundi, ko je bil natančen Luka Šturm. Naslednja tekma ali dve bosta na sporedu v tem vikendu. Medtem se je Insport z rezultatom 2:0 v zmagah proti Olimpiji že uvrstil na domači finale.

Državna prvenstva se bodo zaključila v prihodnjih dveh tednih. Najboljše mladinske ekipe se bodo 6. (U9 in U13) in 7. (U11 in U16) aprila zbrale v Kranjski Gori, tekma za 3. mesto (16:45) in finale (19:30) v 1. SFL pa bosta 13. aprila v Škofji Loki.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest