LOČANI V »VROČI« GORENJI VASI OBRANILI NASLOV PRVAKA

FB_IMG_1712651950003

Za nami je izjemen zaključni turnir državnega prvenstva v florbolu v Poljanski dolini, kjer so gledalci pripravili pravo navijaško kuliso. Polfinala sta bila izjemno izenačena, Insport A je napredoval po podaljšku (6:5), potem ko je proti Borovnici izenačil 12 sekund pred koncem rednega dela. Polanska banda je proti Insport B vodila praktično celotno srečanje, a nikoli za več kot 2 zadetka, kar je bila tudi razlika ob koncu tekme (6:4).


Bitko za bron je dobila Borovnica, ki je izkoristila daljšo klop, držala niti igre od začetka in odbila vse napade druge loške ekipe (10:6).

Veliki finale ni bil tako izenačen že od leta 2019, ko je Insport dobil taktični derbi s 3:0. Tudi tokrat sta ekipi zelo pazili na vsak centimeter svoje obrambne polovice, vseeno pa je občinstvo lahko uživalo ob zelo borbeni in nepopustljivi igri. Ključ do uspeha gostov sta bila zadetka Tomca na začetku zadnje tretjine. Polanska banda se je odločila za bolj tvegano postavitev, kar pa so Ločani kaznovali še z dvema uspešnima protinapadoma. Domači kapetan Matej Mesec je ob koncu omilil poraz (8:5).

Vrstni red 1. slovenska florbol liga, člani:

  1. Insport A
  2. Polanska banda
  3. Borovnica
  4. Insport B
  5. Zelenci Kranjska Gora
  6. Brlog

Prihodnji vikend sledijo zadnji oz. finalni turnirji v selekcijah U10 – U17, ki bodo potekali v Žireh in Kranjski Gori – vabljeni.

foto: PB FB

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest