Insport Škofja Loka z naslovom v 1. SFL dopolnil 4×4

Zaključni turnir državnega prvenstva zelo dobro obiskan
FB_IMG_1679990337943

Zaključni turnir državnega prvenstva zelo dobro obiskan

Za nami je pester podaljšan floorball vikend. Skupščina, turnirja U14 in U17, tekma DP do 19 let in seveda vrhunec sezone – final four članskega DP na Podnu, ki je potekal v petek in soboto. Že prva tekma je postregla z dramo – Polanci so večino tekme napadali, vendar je odlično branil mladinski reprezentančni vratar Blaž Tomažin, Anže Podobnik pa je v 54. minuti zadel za zmago Insporta B (2:1) in prekinil niz 7 zaporednih uvrstitev Polanske bande v finale. V naslednjem polfinalu je Borovnica pokazala, da je v vzponu in bila celo boljša v uvodnih 20 minutah. A nato se je domača vrsta zbrala, zadela šestkrat zapored (7:1) in poskrbela za neponovljivo – Insportov finale. V tekmi za bron so Polanci dvakrat povedli, Borovnica pa je vedno našla odgovor in s preobratom prišla do stopničk v DP (3:2). Tekma za naslov je minila v Insportovih barvah, ekipi sta pred 400 gledalci in pravim navijaških vzdušjem prikazali napadalno igro, pričakovano pa je bila boljša A zasedba (10:4).

Najboljši vratar je po izboru klubov postal Jani Dolenc (Polanska banda), naziv najboljšega strelca pa si je priboril Nejc Peklaj (Insport B). Nagrade in medalje sta podelila član IO FZS Primož Drnovšek in predsednik FBK Insport Boštjan Notar. Insport je tako v zadnjih 4 sezonah osvojil po 4 naslove v DP in IFL.

Kljub prevladi Ločanov v članskem DP, pa so na mladinskih frontah zelo uspešni tudi Zelenci (zmaga nad Insportom v ligi U19), Polanska banda (vodijo v vseh mladinskih ligah na malem igrišču) in Žiri (izjemne igre v kat. U14 in U12), več kot očitno je veliko potenciala tudi v borovniškem klubu. Brlog, Olimpija/Šiškarji, ŠDMH in Zagorje zaokrožujejo slovensko floorball zgodbo v članskih ligah, vse skupaj pa nakazuje ponoven vzpon floorballa v slovenskem športnem prostoru, saj se v prihodnje obeta razširitev predvsem v DPMF in morda celo odmevnejši mednarodni dogodek.

Do takrat bo minilo še nekaj časa, že v nedeljo pa si lahko v Dobrovi (17:00) ogledate tekmo mladinske lige med Borovnico/Polansko bando in Insportom.

Rezultati in statistika je dostopna na floorballflash, posnetek finalnega dne F4 pa na youtube kanalu FBK Insport, kjer lahko uživate v izjemni produkciji s 4 kamerami.

foto: Balazs Viszlo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest