Floorballisti sklenili državna prvenstva za sezono 18/19

Razburljivi zaključki final mladinskih selekcij in 1.SFL.
OE5A7832
ŠD Zelenci je znova pripravilo odlične zaključke tekmovanj za najmlajše floorballistke in floorballiste. Številni starši in drugi obiskovalci dvorane Vitranc so lahko dva dni uživali v dinamičnem in hitrem floorballu. V soboto, 6.4. so bili na vrsti v kategorijah U9 in U13. V obeh selekcijah so največ znanja pokazali domači in si okrog vratu nadeli zlata odličja. Naslednji dan pa so novi državni prvaki postali tudi Zelenci U11, pri U16 pa je slavil Insport B.
foto: Tone Podobnik
Prizorišče zadnjega dejanja 1. SFL je bila dvorana Poden. Olimpija in Borovnica, ki sta izgubili polfinalni seriji z 0:2, sta se pomerili v tekmi za bron. Borovnica je eksplozivno začela in povedla s 3:0. Ljubljančani so se na začetku zadnje tretjine približali na gol zaostanka, nato pa so lanski državni prvaki znova dvignili nivo svoje igre in slavili z 6:2.

Tilen Vehovec, FBC Borovnica:

” To je bila ena dobra tekma, pri čemer se je poznalo da so Ljubljančani v sezoni zelo napredovali. Po sanjski sezoni, ki nam je uspela lani, se želimo drugo leto ponovno vrniti na sam vrh.”

foto: Matic Ritonja

Sledil je finalni spektakel med Insportom in Polansko bando. Polanci so odlični krenili v srečanje in močno pritisnili na domača vrata, vendar brez uspeha. Po nekaj menjavah je Insport vzpostavil ravnotežje in tudi sam začel prihajati do priložnosti. V 15. minuti je bil zaradi igre na tleh izključen Kožuh, Burnik pa je v powerplayju popeljal Insport v vodstvo.

Takoj na začetku srednjega dela je loški 3. napad izpeljal akcijo za 2:0, Košenina je podal izza vrat Proju, ki je poslal žogico med nogama Dolenca. To je še dodatno motiviralo Polansko bando, mladi reprezentant Luka Stanonik je zadel prečko in oplazil še vratnico. Obe moštvi sta izvrstno igrali z igralcem manj in blokirali strele še preden so prišli do zadetka.

V zadnjih 20 minutah se je gostom začela poznati krajša klop, saj njihovi napadi niso bili več tako intenzivni. Polanska banda je zato stavila na igro brez vratarja, kar pa se jim je hitro maščevalo – Blaž Tomc je v 56. minuti zadel s svoje polovice in spravil na noge Insportove navijače.

foto: Lovro Megušar

Skupaj se je v dvorani Poden zbralo kar 600 ljudi, ki so pripravili imenitno vzdušje. Do konca se mreži nista več zatresli, Insportu je tako uspelo vrniti lovoriko v Škofjo Loko, Poljancem pa je tudi tokrat zmanjkalo nekaj športne sreče.

Anže Burnik, kapetan FBK Insport: »Današnja tekma je bila po pričakovanjih težka, saj je bilo veliko igre na telo, veliko je bilo prekrškov. Zagotovo so navijači prišli na svoj račun, tekma pa je bila res vredna finala, saj smo se v obeh ekipah borili do konca. Mi smo imeli v golu najboljšega vratarja, kar jih je v Sloveniji, saj je Jure Kržišnik branil brez napake. Tudi vratar gostov je bil razpoložen, vseeno pa smo ga uspeli premagati,«
Luka Šturm, Polanska banda: »Imeli smo res kar nekaj smole, saj smo streljali mimo gola in zadeli dve vratnici. Gotovo pa smo pokazali najboljšo igro proti Ločanom v tej sezoni in zato ne smemo biti razočarani. Tekma je bila zelo dobra, sojenje odlično, mi pa se moramo spet zadovoljiti z drugim mestom, ki nam je očitno usojeno. A obupali ne bomo in morda nam uspe biti kdaj tudi najboljši,«
Medalje, pokale in individualni nagradi (Anže Burnik je postal najučinkovitejši strelec, Jani Dolenc pa najboljši vratar) so podelili župan občine Škofja Loka Tine Radinja, član IO FZS Mišo Radon in predsednik FBK Insport Boštjan Notar.
Klubi so torej opravili svoje za letošnjo sezono, mladinska reprezentanca pa še čaka na vrhunec – SP v Halifaxu. Pred dolgo potjo v Kanado jih lahko spodbudite v nedeljo, 28. aprila, ko bodo odigrali tekmi z Madžarsko izbrano vrsto. Tekmi se bosta začeli ob 10h in 15h.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest