Dobrodošli nazaj! / Willkommen zurück!

V soboto bodo slovenske ekipe v mednarodni floorball ligi gostile moštva naših severnih sosedov.
fzs7

 

Zadnji sosedski obračun v IFL je pripadel ravno predhodnikoma Insporta in VSVja. V polfinalu sta se leta 2003 na Jesenicah srečala Loka Spiders in Villach Flyers. Takrat so bili boljši igralci iz Beljaka, ki so na koncu tudi osvojili prvenstvo. So pa bili Insportovci uspešnejši v poslednji izvedbi Karavanškega pokala pred 6 leti, ko so v finalu slavili z 8:4. Kako bo tokrat si lahko v živo ogledate v soboto na Podnu.

Na Trati bo okrepljena Polanska banda, ki je v 1. krogu slovenskega DP z lahkoto premagala B ekipo Insporta, pričakala aktualnega avstrijskega prvaka z Dunaja. Ključni mož kolektiva z avstrijske prestolnice je Louis Wafler, ki je bil lani prepričljivo najučinkovitejši strelec Bundeslige. Tekma se začne ob 19h.

Na Vrhniki pa si bosta nasproti stali ekipi, ki igrata v zanje značilni rdeči barvi. Borovnica se po lanski šampionski sezoni znova vrača v standardno dvorano kamor prihaja KAC. Celovec velja za mlado in zelo hitro zasedbo, ki lahko s hitrim tempom stre vsakega nasprotnika. Tudi to srečanje se začne ob 19h.

Da bo mera polna, bodo v nedeljo v času kosila poskrbeli Ločani in Dunajčani, ki bodo odigrali še en dvoboj za točke mednarodne floorball lige.

V kolikor ne boste mogli v živo pospremiti zanimivih obračunov IFL, jim lahko v živo sledite na tej povezavi.

Spored:

22.9. ob 16:45, dvorana Poden, Škofja Loka: Insport – VSV Villach

22.9. ob 19:00, dvorana Trata, Škofja Loka: Polanska banda – SU Wiener FV

22.9. ob 19:00, dvorana AMS, Vrhnika: Borovnica – KAC

23.9. ob 13:45, dvorana Poden, Škofja Loka: Insport – SU Wiener FV

 

Am Samstag beginnt die so gennante IFL Floorball Liga mit den drei Österreischen und drei Slowenischen Teams. Die letzte IFL Auseinandersetzung fand schon am 2003 statt als die Vorgänger von Insport (Loka Spiders) und VSV (Villach Flyers) im Halbfinale aufeinander trafen. Am Ende waren die Villacher erfolgreicher und wurden als Meister gekrönt. Aber im Karawanekencup, vor 6 Jahren, war Insport besser und gewann die Meisterschaft mit 8:4 im Finale.
Im Hall Trata in Škofja Loka kommen etwas verstärkte Mannschaft und Vizemeister 207/2018 Polanska banda, und der Meister von Österreich Wiener FV, zusammen. Einer der wichtigsten Spieler bei den Wiener ist Louis Wafler, der MVP von 2017/2018 Saison in Österreich. Das Spiel beginnt um 19h Uhr.
In Vrhnika findet das dritte Spiel statt, ein »Derby in Rot«. Borovnica war das beste Team in Sloweninen in 2017/2018 Saison, KAC aus Klagenfurt aber gilt als eine junge und schnelle Mannschaft, was natürlich immer ein Problem für Ihre Gegner ist. Auch dieses Spiel beginnt um 19h Uhr.
IFL Floorball Weekend dauert dann noch am Sonntag, die Wiener und Spieler aus Škofja Loka spielen dann noch ein Spiel im Poden. Es lohnt sich auch am Sonntag um 13:45 nach Poden zu kommen.
Alle Spiele können sie auch via live-scoring am https://floorballflash.at verfolgen.

Termine:
Spored:
22.9. ob 16:45, dvorana Poden, Škofja Loka: Insport – VSV Villach
22.9. ob 19:00, dvorana Trata, Škofja Loka: Polanska banda – SU Wiener FV
22.9. ob 19:00, dvorana AMS, Vrhnika: Borovnica – KAC
23.9. ob 13:45, dvorana Poden, Škofja Loka: Insport – SU Wiener FV

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest