Floorball zveza Slovenije

ima novo podobo

SRCE, POGUM, SLOVENCI ...

Ni nas veliko, ampak floorball je naš način življenja. To delo je posvečeno vsem, ki imate srce, ki imate pogum, tistim, ki svoj dragoceni čas dajete za dobro razvoju floorballa na Slovenskem.

logotip, ideja in pomen

Se slučajno vprašate, kje se skriva floorball žogica? Je res, da le-ta dandanes predstavlja zaščitni simbol floorballa in se pojavlja na večini grafičnih kreacij na spletišču. Ko ga za trenutek uspeš ignorirati, opaziš, da floorball ne predstavlja le žogica. Novi logotip predstavlja našo najvišjo goro, Triglav, ki se simbolično povezuje v diamant, kar predstavlja našo prečudovito naravo, reke, jezera, morje (spodnji, modrikasti del), nenazadnje se izraz zadnja leta dotika tudi naših športnikov, ki dosegajo zavidljive rezultate in s(m)o pravi fenomen. Prepletenost krivulj predstavlja dinamiko ter hitrost športa, v njih pa se abstraktno preliva tudi mrežica floorball palice ter vratarske čelade.

POSTAVITEV IN PRAZEN PROSTOR

Samostojna postavitev

Samostojna postavitev logotipa mora obvezno vsebovati prezen prostor okrog logotipa, saj se v nasprotnem primeru logotip izgubi v robu oziroma ne pride do željenega izraza. Širina in višina logotipa sta enaki 4 enotam kvadrata. Prazen prostor okrog logotipa mora biti velik vsaj 1 enoto.

Logotip s privzetim tekstom

Logotip s privzetim tekstom se pojavlja na vseh uradnih dokumentih, tudi kot žig. Gre za malenkostno modifikacijo razmakov med črkami ter kontrastom debeline pisave. Pri tej postavitvi je potrebno strogo upoštevati prazen prostor okrog celotnega logotipa privzetim napisom. Le-ta mora biti velik najmanj 1 enoto. Napis “floorball zveza” je napisan s pisavo Brandon Grotesque Regular z razmakom 50 enot. Napis “Slovenije” je napisan z enako pisavo, v odebeljeni Black različici z razmakom 150 enot.

UPORABA LOGOTIPA

Takšna različica se uporablja v kombinaciji s temno modro barvo oz. temnejšimi odtenki (npr. črna). Uporablja se predvsem za oblikovanje spletnih vsebin – spletna stran, facebook, instagram.

Gre za primarno postavitev logotipa na belo ozadje in je osnova za vse uradne dokumente, ki jih objavlja zveza.

Takšna različica se uporablja kot alternativa primarnega logotipa. Priporočeno je, da se jo uporablja brez napisa. Primerna je za uporabo na fotografijah oziroma na ozadju s prelivi ter kakršnem koli ozadju, ki ni bele barve.

TIPOGRAFIJA

Brandon Grotesque Black je pisava, uporabljena za privzeti napis ob logotipu, (t.j. Floorball zveza Slovenije). Napis se vedno piše z velikimi tiskanimi črkami. Brandon Grotesque Black, Regular ali Light se lahko uporabljata za naslove ter podnaslove tiskanih oziroma elektronskih medijev. Lahko se uporabljajo tudi poševne, italic različice istoimenske pisave. Naslovi in podnaslovi se pišejo z velikimi ali malimi tiskanimi črkami. Pisava ima na voljo 52 znakov.

Open Sans je pisava, namenjena pisanju odstavkov v tiskanih oziroma elektronskih medijih. Uporablja se v Bold, Regular in Light različici. Odstavke se obvezno piše z malimi tiskanimi črkami. Pisava ima na voljo 277 znakov.

BARVE

Sinje modra in svetlo zelena barva predstavljata uradni slovenski športni barvi in sta povzeti po priročniku olimpijskega komiteja Slovenije. Enotnost barv slovenskih športnikov predstavlja dolgoletni problem, zato smo se odločili, da prepoznavnost teh dveh barv širimo tudi v naši športni panogi. Sinje modra ter sveže zelena barva se uporabljata v logotipu kot preliv. Temno modra barva se uporablja za napise ter v nekaterih primerih za ozadje. Sivo ozadje na modro-zelen preliv ne priporočamo oziroma se mora v primeru uporabe obvezno uporabljati alternativni primer logotipa.

  • HEX #0093D0
  • RGB 0 / 147 / 208
  • CMYK 100 / 10 / 0 / 10
  • HEX #A0CF67
  • RGB 160 / 207 / 103
  • CMYK 41/ 0 / 78 / 0
  • HEX #22353c
  • RGB 34 / 53 / 60
  • CMYK 83/ 64 / 57 / 53

VIZUALIZACIJA

Previous slide
Next slide

© Vse pravice pridržane, 2018